12.05.2017

Укрпошта зазнала колосальних збитків через навмисне доведення її до банкрутства

збитки

У I кварталі 2017 року «Укрпошта» отримала 238 млн грн чистого збитку проти 15,2 млн грн чистого прибутку за аналогічний період 2016 року. Про це передає Інтерфакс-Україна.


Відзначимо, що стабільно збитковою «Укрпошта» стала після того як 1 липня 2016 року її очолив консультант із США Ігор Смілянський. Третій квартал 2016 року Укрпошта закінчила із збитком 11,8 млн грн, незважаючи на те, що на момент його вступу на посаду, підприємство відзвітувало про отриманий у І півріччі 2016 року чистий прибуток у розмірі 18,8 млн. грн.

Загалом, у 2016 році «Укрпошта» отримала 188 мільйонів гривень чистого збитку проти 53 мільйонів гривень чистого прибутку в 2015-му.

За даними Держстату, у квітні 2017 року найнижча зарплата в Україні була у кур’єрів і листонош - у середньому вони отримують 3369 гривень.

З моменту свого погодження на посаду гендиректора «Укрпошти» у березні 2016 року, Ігор Смілянський дав безліч обіцянок щодо покращення роботи державного поштового оператора, втім жодної з них не виконав. В той же час він відзначився гучним скандалом із збільшенням у декілька разів штатів генеральної дирекції Укрпошти та призначенням непомірно високих зарплат членам своєї команди. Наприклад, зарплата його першого заступника складає 300 тис. грн. (без надбавок та премій), сам Смілянський отримує зарплату у розмірі 333 тис. грн.

Деякі експерти вважають, що Смілянського призначили для свідомого банкрутства Укрпошти - щоб в подальшому приватизувати її за безцінь за відомою злочинною схемою приватизації Укртелекому. На користь цієї версії свідчать різке погіршення фінансових результатів підприємства після приходу Смілянського, його невиправдані та нелогічні управлінські рішення, а також присутність у його команді осіб, які раніше працювали на найвищих посадах в Укртелекомі та причетні до його банкрутства та приватизації.