05.11.2016

Деградація Укрпошти: в Зеленій Бучі відбулася сходка дилетантів та аматорів


28-29 жовтня в Зеленій Бучі відбулася якась дивна сходка, яку назвали "перша стратегічна сесія оновленої команди".


Запросили туди обраних директорів - Волинь, Дніпро. Чернівці, Вінниця, Одеса, Львів, Донецьк, Київ, Київська область, також три "Х" - Херсон, Харків, Хмельницький

Як в справжніх бандах - чітко свої пацани і чужі. В мене МВА освіти немає, але напевне таке розділення дуже сприяє згуртуванню колектива для досягнення спільної мети.


Мета сходки - обговорення маячні членів банди, втім, приміркові кабінки в ВПЗ, послугу доставки посилок за 3 дні з поверненням коштів, Поштовий банк та допомогу ЄБРР вирішили не обговорювати, бо з цим все вже зрозуміло.

Це було не нарада та не стратегічна сесія - судячи з того, що там відбувалося, це була тусовка підлітків. Коли, після, так званих презентацій, пропонувалося підтримати "проект", вся банда "дрімтім" по черзі з підстрибуваннями, перекрикуючи один одного кричали "Вау", "Ок", "Cool" і т.д., це було видовище не для людей зі слабкими нервами. Але, що найголовніше - ні в одній презентації "проектів", не було представлене будь-якого обгрунтування, аргументації, цифр, розрахунків. Суцільна профанація.

Банда відкинула всі напрацювання попередніх команд, всі наукові та економічні підходи, весь багаторічний досвід  професіоналів, а замість цього запропонував свої дилетантські та наївні фантазії. Такі поважні колективні органи як Рада директорів та Науково-технічна рада "дрімтім" вже не збирає, рейдерам вони не потрібні, як і їх чіткі продумані рішення.

Щодо результатів цієї сходки на сайті Укрпошти написана якась беліберда, з якої нічого не зрозуміле. Чи то болгарською написане, чи то сербською - слова всі знайомі, а зміст недоступний:

"У кінцевому підсумку зустрічі учасники отримали узгоджене рішення про організацію нової структури компанії. Основна задача цих змін – значно посилити напрям продажів у регіональних дирекціях, звільнивши дирекції від тих функцій, які вимагають великих ресурсів і можуть ефективно здійснюватися централізовано."

Негідні директори тих дирекцій, яких не запросили, вже чекають в письмовому вигляді цей високоінтелектуальний продукт нічної творчості щоб дізнатися як їм "посилити напрям продажів".

Громадська рада Укрпошти 

З коментарів:
 

"Перша стратегічна сесія оновленої команди"...стратегия касается только эти 10 дирекций?! А с остальными что? Забили на них?! Щодо "узгодженого рішення про організацію нової структури компанії..", яку отримали учасники сесії - узгоджене ким?! Чи з ким?! Кто собирал за всё это время всех директоров и обговаривал с ними планы и решение по "организации" новой структуры?! Или может в генеральном офисе "узгоджували" с коллективом новую структуру?! Или мы рожей не вышли, что то с нами обсуждать, узгоджувать?! Всё решается и принимается тайно. Кулуарно. Исподтишка. Кучкой налетчиков, а не 70-тысячным коллективом. Всё тайно решается, тайно проделывается. Новая структура - тайно, уведомления о сокращении - тайно. Если весь дримтим так уверен в правильности своей стратегии и в методах работы - откуда столько таинственности?!
И ещё. Я работаю на почте не один год. Мне, если честно, не важно, как назовут мероприятие : то ли стратегическая сессия, то ли итоги работы за 9 месяцев, но я не помню ни одного директора, генерального, или филиала, который бы приперся на официальное мероприятие в джинсах и мокасинах , даже если последние от Berluti. А вообще, даже по фоткам - проповеди пастора сандея аделаджи....и смешно и плакать хочется.


А вообще, мрак, конечно. Читаешь всё это, видишь в реале - и волосы дыбом стают, и от происходящего, и от "профессионализма" всех этих Цвынтарных...